HTML

Írásművek Könyváruház

Könyv kereskedés

Friss topikok

Linkblog

70 éves lesz Robin Cook

2010.05.03. 10:04 Onlineprint

Május 4-én ünnepli 70. születésnapját Robin Cook, az orvosi krimi koronázatlan királya, a Kóma című regény szerzője. A mindössze hat hét alatt írott krimi 11 millió példányban kelt el és villámgyorsan meg is filmesítették, írója egy csapásra ismert és gazdag lett. Cook lendülete azóta sem csökkent, három évtized után is ő uralja az orvos-krimi műfaját.

Első könyve, az 1972-ben megjelent A gyötrelem éve a saját bőrén tapasztaltak alapján mutatja be a medikusnövendékek gyakornoki évét. A Kóma 1977-es sikere után szinte minden évben újabb krimivel örvendeztette meg rajongóit, a Járvány, a Mutáció, a Műhiba, az Életjel, a Vakság, a Végzetes megoldás, a Haláltusa, a Halálos kockázat, a Ragály, a Kromoszóma, a Méreg című regényei sorra ostromolták a New York Times bestsellerlistájának csúcsait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvekkonyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr961970547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása