HTML

Írásművek Könyváruház

Könyv kereskedés

Friss topikok

Linkblog

Esterházy Péter, Kosztolányi nyomdokain

2010.06.08. 13:35 Onlineprint

Továbbgondolta Esterházy Péter Kosztolányi Dezső Esti Kornél-novelláit, így sok más írás mellett folyamatosan, 2001 óta íródtak az Esti-történetek. 2010-ben érezte úgy az író, hogy telítődtek a novellák, és megjelenhet a Magvető Kiadó gondozásában az Esti című kötet. Az író az InfoRádiónak elárulta, hogy személyes kötődése is van az Esti névhez, hiszen így hívták évfolyamtársai az egyetemen.

"Az ötlet az volt, hogy továbbírjam az Esti Kornél-novellákat, anélkül, hogy tudtam, mit jelent az, továbbírni. Az első lépés csak annyit jelentett, hogy a főhőst nem énnek, hanem Estinek neveztem el - vallott írói műhelytitkokról az idén 60. születésnapját ünneplő szerző, aki szerint ennek az erős formai döntésnek nagy hatása és következménye volt a szövegekre."

Egy példány az "eredeti eredetijéből":

 

Kosztolányi Dezsõ: Esti Kornél

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvekkonyvaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr112065585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása